Merilec zračnega tlaka 0,5-4,5 bar

31,50 + DDV

Kategorija:

Opis

MOTOMETER instrumenti za testiranje zračnega tlaka v pnevmatikah so majhnih dimenzij in enostavni za uporabo. So ključnega pomena pri zagotavljanju varnosti vozil (pravilen zračni tlak v pnevmatikah prispeva k optimalnemu oprijemu, kar je lahko pri zaviranju v kočljivih situacijah odločilno). Pomagajo pri zmanjševanju porabe goriva ter nepravilne obrabe in poškodb pnevmatik. Zračni tlak v pnevmatikah je torej smiselno redno kontrolirati, zato bi se moral tester zračnega tlaka nahajati v vsakem vozilu.

Kontrola tlaka v pnevmatikah

Pomembno je, da tlak v pnevmatikah vašega vozila preverjate vsaj enkrat na mesec, pri čemer morajo biti pnevmatike hladne. Razlog: pri večini pnevmatik lahko tekom časa pride do naravne izgube zraka. Pnevmatike lahko nenadoma izgubijo zrak, če zapeljete prek udarne jame ali kakega drugega predmeta ali če pri parkiranju zadenete v robnik. Pri radialnih pnevmatikah običajno ni možno ugotoviti premajhne napolnjenosti zgolj z vizualno kontrolo.

TahoCenter Merilec tlaka

Tlak pnevmatike je potrebno preverjati s kakovostnim merilnim instrumentom za merjenje tlaka pnevmatik, saj pravilnega tlaka ni možno natančno oceniti z vizualno kontrolo. Zato vam priporočamo, da si zagotovite lastni merilni instrument za merjenje tlaka, ki bo vedno shranjen v vašem vozilu.

Če so pnevmatike vašega vozila samo za 0,5 bar premalo napolnjene, lahko to privede do okvare pnevmatik, do kopičenja notranje toplote, do povečanja kotalnega upora in do povečane porabe goriva.

Če so pnevmatike vašega vozila za 0,5 bar preveč napolnjene, se lahko poškodujejo, če zapeljete prek udarne jame ali na cesto odvrženih predmetov. Pravilni tlak v pnevmatikah lahko izboljša odzivnost krmiljenja in stabilnost pri zavijanju.

PDF Letak

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prenos letaka